Paypal insanların birbirlerine kolayca para yollayabileceği Paypal.Me uygulamasını yayına aldı. Kullanıcılar önce bir profil hesabı oluşturuyor. Bu hesap için hali hazırda bir Paypal hesabınız olmalı yada yeni bir tane açmalısınız. Hesap açılırken size kolayca ulaşılacak bir kullanıcı ismi istiyor ve bunun ardından size verdiği kısa link ile insanların size kolayca para göndermesini sağlıyor.

Paypal.me Para İstemenin Yeni Yolu
Paypal.me Para İstemenin Yeni Yolu

Bu sistem sayesinde sadece kişiden kişiye para yollama dışında internet üzerinden yada herhangi bir şirkete de ödeme yapılabilecek. Aynı zamanda böyle bir sistemi tek yapan Paypal değil. Buna benzer bir uygulamayı Venmo şirketi de yapmıştı. Aynı zamanda bu uygulama gençler arasında da çok popüler.
Paypal bu güçlü rakibine karşı güçlü bir silaha sahip. Paypal‘ ın belirttiğine göre, Venmo sadece A.B.D. merkezli çalışmakta ve sadece A.B.D. banka kart ve kredi kartları ile çalışmakta; bunun tam tersine Paypal daha uluslar arası çapta çalışacak.
Paypal şuanda 170 milyon aktif kullanıcıya sahip. İnsanların birbirlerine çok daha kolay para yollayabilecek olması hem üye sayısını hem de kullanımı artıracaktır.
Uygulamayı daha çekici kılacak birkaç söylemleri de yok değil. Bunlardan birisi “İnsanların birbirlerine borçları olabilir ve bunları isterken zorlanabilir. Ancak Paypal.me bu noktada işlerini kolaylaştıracaktır”. Toplumlara göre bu söylem ne kadar karşılık bulur bunu zaman gösterecek.
 

 
Kişisel hesabınıza koyduğunuz linkler hem kısa hem kolay hatırlanabilir linkler olması sebebiyle, çevrenizdekilerle kolayca paylaşabilir herhangi bir şekilde uygulamaya yakın olmasanız da profil sayfanızı paylaşabilirsiniz.
Bazı yorumlara göre de Paypal.Me var olan Paypal kullanım alışkanlığını değiştiremeyecek fakat kullanıcılar için farklı bir ödeme aracı olarak kullanım alışkanlığı oluşabilir.
Eski sistemde insanların birbirlerinden para istemeleri biraz uzun bir süreçti. Önce kullanıcılar Paypal hesaplarına login olmalı, sonrasında “Para İste” özelliği ile istediği kişinin mailini yazmalıydı, bundan sonra karşı taraf mailine girip onayladıktan sonra para geçişi sağlanıyordu.
Gelecekte ise Paypal‘ ın amacı alışveriş sırasında da bu uygulama kullanılarak çok daha hızlı ödemeleri gerçekleştirmek. Şuanda dünya üzerinde online alışveriş dışında 18 şirket Paypal.Me servislerini kullanmakta.
Paypal.Me şuanda 1.o versiyonunda. Şirket yöneticilerinin söylediğine göre “İnsanların uygulamayı nasıl kullanmak istediklerini anlamaya çalışıyoruz. Bu sebeple kullanıcılardan geri bildirim alıp uygulamayı ve fonksiyonları buna göre geliştireceğiz”.
Paypal.me Para İstemenin Yeni Yolu
Paypal.me Para İstemenin Yeni Yolu

-Advertisement -HD TeknoHaber Reklam
- Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

3 YORUMLAR

  1. Güzel bir yazı olmuş. Paypal Türkiye’ de çok aktif kullanılmıyor. Yurtdışından alışverişlerde daha ziyade tercih ediliyor. Aslında alışveriş siteleri paypalla ödemeyi yaygınlaştırsa Türkiye’de de kullanımı artar

    • paypal türkiyede çok aktif kullanılıyor du nuray hanım taki akp yasaklayana kadar halada kullanılmak isteniyor ama ordan ekmek yiyemeyen diplomatlar saolsun engel oluyorlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz