Microsoft, haziran ayında Windows 11 için minimum donanım gereksinimlerini açıkladığında, çoğu kişi yalnızca AMD Zen 2 ve Intel sekizinci nesil işlemcilerin veya sonraki sürümlerinin destekleneceği gerçeğine üzüldü. Bir tepkiden sonra, Microsoft bu konuda tam olarak geri dönmedi, ancak herkesin Windows 11’i eski bilgisayarlarda çalıştırmayı deneyebileceğini söylediler.

-Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

Windows 11’i Windows Update aracılığıyla desteklenmeyen bir sisteme yüklemeye çalışırsanız bunu yapmanız engellenir. Ancak yine de The Verge’e göre yeni işletim sistemini bir ISO dosyası önyükleme diskinden manuel olarak yükleyebilirsiniz. Bu, başlangıçta işletmelerin İnternet erişimi olmayan ofis makinelerine Windows 11 yüklemesine izin vermeyi amaçlıyordu ve şirket, müşterilere işletim sistemini bu şekilde yükleme talimatı vermeyecek.

Yine de yeni işletim sistemini eski bir makineye yüklemenizi engellemeyecek. Bu sadece bunu kendi sorumluluğunuzda yaptığınız ve tam sürücü uyumluluğu veya yüksek derecede sistem kararlılığı beklememeniz gerektiği anlamına gelir.

Milyonlarca eski bilgisayar için iyi haber

Microsoft’un yakında çıkacak olan işletim sisteminin eski bilgisayarlara kurulmaması gerektiği konusundaki ısrarını tamamen göz ardı etmeyecek olsak da eski bilgisayarları kullanan birçok kullanıcı için olası riskleri biliyorlar.

Şimdilik, işlemci nesliniz ne olursa olsun, Windows 11 için gerçek minimum sistem gereksinimlerinin oldukça yönetilebilir olduğunu söylemek doğru olur: temel özellik olarak en az 1 GHz, 4 GB RAM, iki veya daha fazla çekirdekli 64 bit işlemci ve 64 GB depolama alanı istenmekte.

Bu tür özellikleri günümüzde çoğu Chromebook’ta alabilirsiniz ve bu konuda en iyi Chromebook’lardan bahsetmiyoruz bile. Ve birçok eski PC, Windows 11’i çalıştırmaya çalıştıklarında kesinlikle sorunlarla karşı karşıya kalacak olsalar da muhtemelen Windows 10 ile de benzer sorunlarıyla da karşı karşıyalar.

- Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz