Microsoft, Excel’de elektronik tablolar arasında gezinmenin en rahatsız edici kısımlarından birinden kurtulabilecek bir özelliği test ediyor. Güncel olarak kaydırdığınızda Excel bir hücrenin en üstüne yapışır ve bu özellik, birden çok içerik satırı içeren bir hücre gibi daha büyük bir hücre içindeki içeriğin görüntülenmesini zorlaştırabilir.

-Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

Microsoft Excel güncellemesini test edebilir miyiz?

Yeni güncelleme ile birlikte Excel’in kaydırma sırasında belirli bir satırın veya sütunun ortasında durmasına izin vererek bunu düzelteceklerini duyurdu.Microsoft’un bu yeni özelliğini test edenler oldukça karmaşık olduğunu vurguluyor ve Microsoft’tan Steve Kraynak konu ile alakalı şu açıklamayı yaptı:

“Bu yeni güncelleme birkaç satırlık kodun değiştirilmesini gerektiren kolay bir düzeltme olduğunu düşünebilirsiniz ancak aslında çok daha fazlası bulunuyor. Aslında bu değişikliğin, bölmeleri dondurma, satırları yeniden boyutlandırma, kesme ve yapıştırma, filtreleme, hücre stilleri, yorumlar, sürükleme ve doldurma ve daha fazlası dahil olmak üzere Excel’in birçok farklı yönünü etkilediğini öğrendik.”

Excel’in günlük kullanıcıları için önemli olan şey, Microsoft’un düzgün kaydırma üzerinde çalışmasıdır. Windows’ta Insider’lar için Beta Kanalında bu yeni güncellemeyi deneyip test edebilirsiniz ayrıca önümüzdeki birkaç ay içinde tüm Microsoft 365 abonelerinin kullanımına sunulacağı biliniyor.

Microsoft’un sorunsuz kaydırmayı nasıl geliştirdiğinin teknik yönleriyle ilgileniyorsanız, Teknoloji topluluğu gönderisi daha ayrıntılı olarak ele almakta bu sebeple girip kontrol edebilirsiniz.

- Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz