Microsoft’un tarayıcısında yapılan son güncellemenin ardından Microsoft Edge’in sağ alt köşesinde reklamlar görünmeye başladı.

-Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

Bu reklamlar Microsoft start hizmet için olduğu aktarıldı. Microsoft Start, kullanıcılara kişiselleştirilmiş güvenilir haberler, ayrıca oyunlar, hava durumu ve daha fazlasını- hepsi tek bir uygulamada” sağlayan yeniden markalı bir MSN alanı sunar.

Görünüşe göre Microsoft, bir kullanıcı tarayıcısında Yeni Sekme Sayfasını açtığında görünen daha fazla reklam ve öneri göstermeyi denemeye başladı. Dikkat dağıtıcı ve biraz can sıkıcı olabilseler de bu açılır pencereler “Belki daha sonra” düğmesine tıklanarak kolayca kapatılabilir.

Aynı zamanda Microsoft, Bing arama motorunu iyileştirmek amacıyla kullanıcılardan arama sonuçları toplamak ve yeni Microsoft Edge’den Yardım özelliğini kullanıyor gibi görünüyor. Yazılım devi tarafından toplanan veriler kullanıcılar veya cihazlarıyla ilişkili olmasa da tercih ettikleri arama motorunu iyileştirmeye yardımcı olsa bile herkes arama verilerini teslim etmek istemez.

Microsoft Edge ve attığı yeni adımlar

Microsoft ayrıca, tarayıcısı için kullanıcıların Microsoft 365 uygulamalarına doğrudan Edge’den erişmesine izin verecek yeni bir Office entegrasyonunu test ediyor.

Microsoft Edge Canary Channel’da şirket, tarayıcının içerik menüsüne açık bir pencereye sağ tıklayarak erişilebilen “Yeni Office Sekmesi” adlı yeni bir seçenek ekledi. Bu yeni özellik, kullanıcıların tarayıcıdan ayrılmak zorunda kalmadan Word, PowerPoint ve Excel’i doğrudan Edge’de açmasına olanak tanıyacak.

Ayrıca Microsoft’un yeni Office entegrasyonunun Microsoft 365 abonelerine özel olmayacağı ve Microsoft hesabı olan herkesin bundan yararlanabileceğini açıkladı. Ancak, “Sesli Oku”, “Koleksiyonlara Sayfa Ekle” ve içerik menüsündeki diğer seçeneklerde olduğu gibi, kullanıcılar bunu devre dışı bırakamaz.

Microsoft’un yeni Office entegrasyonu şu anda Edge Canary’de test edildiğinden, bu özelliğin şirketin tarayıcısının kararlı sürümüne gelmesi uzun sürmeyecektir.

- Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz