Yakın zamanda mailinize girdiğinizde Google’ ın size bir uyarı çıkardığını görebilirsiniz. Bu uyarıda bağlantınızın şifrelenmemiş bir bağlantı olduğunu belirtecek.
Gmail zaten tarayıcınız ile sunucu arasındaki bağlantıyı şifreli olarak iletiyor. Ancak uzun zamandan beri sağlayıcılar arasında mail gönderme işlemini şifresiz olarak gerçekleştirmekte. Şifresiz bir bağlantı olması birilerin sizin veri akışını dinleyebileceği anlamına geliyor aslında.
Peki maillerin şifreli olarak yönlendirilmesi neden önemli derseniz; maillerin şifresiz olarak gönderilmesi saldırıya çok açık bir ortam oluşturuyor ve sizin bilgilerinize maili göndermediğiniz insanların da ulaşmasını kolaylaştırıyor. Ancak Google’ ın ortaklaşa yaptığı bir akademik araştırmaya göre bu durum eskiye nazaran çok daha iyi. Şöyle ki Gmail gelen kutusuna gelen mesajların %94 de şifreli olarak geliyor. Bu da diğer servis sağlayıcılarının da artık şifreli mail gönderimine geçmekte olduğunu gösteriyor.
Bu oran ne kadar yüksek olursa olsun şifrelenmiş bir altyapı kullanmayan sağlayıcılar hala mevcut ve önümüzdeki günlerde bu sağlayıcılardan mail aldığınızda aşağıdaki gibi bir uyarı ile karşılaşabilirsiniz.

 
 

-Advertisement -HD TeknoHaber Reklam
- Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz