Eğer Facebook Mobil uygulamalarından birini kullanıyorsanız, son zamanlarda garip bir durumla karşılaşabilirsiniz. Facebook haber beslemelerinde karşınıza birbirinden farklı konularda çoklu haberler sunabilir.
Bu uygulama öncelikle web ortamında test edildi, ardından IOS uygulamasında da test edilmeye başlandı. Yapılan düzenleme ile popüler konular spor seyahat gibi haber başlıkları bir arada toparlanarak IOS uygulamasında gezinti çubuğunun altında birlikte gösterilmeye başlandı. Bu yeni düzenleme Twitter‘ın yeni düzenlemesi Moments‘a karşı yapılmışa benziyor gibi.
Facebook yetkililerinin konu hakkında açıklamaları ise şu şekilde;

-Advertisement -HD TeknoHaber Reklam


Facebook Haber Beslemelesi
“İnsanlardan gelen geri bildirimleri incelediğimizde, insanlar ilgilendikleri konular hakkında Facebook‘da daha fazla hikayeler ve konuşmalar görmek istiyorlar. Bu sebeple farklı seçeneklerin olmasını istiyorlar. Bizde bu sebeple haber beslemelerinde insanların ilgi alanlarına göre daha fonksiyonel haber beslemeleri oluşturmayı test ediyoruz. Bu düzenlemenin ardından özelleşmiş haber beslemelerine insanlar yer imlerinden yada arama altındaki gezinti çubuğundan erişebilecekler.”
Facebook Haber Beslemelesi
The Verge‘in haberine göre de bu özelliği aynı zamanda alışveriş altyapısı için de kullanmayı öngörüyor. Bu sayede yakınınızdaki satıcıları bulup onlara alışveriş geri dönüşü sağlamayı da düşünüyor. Bu düzenleme bu açıdan bakıldığında reklamlar için de yeni bir yöntem olarak ortaya çıkıyor.
Bu özellik şuan test aşamasında ve ne zaman genel kullanıma açılacağı bilgisi henüz net değil. Tüm Facebook güncellemelerinde olduğu gibi buda kısa bir zaman içerisinde hayatımıza gireceğe benziyor.

- Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz