Twitter, kullanıcılarının yalnızca ücretli takipçilerle içerik paylaşmasına olanak tanıyan abonelik tabanlı yeni bir fırsat olan Süper Takipler özelliğinin sınırlı bir lansmanını duyurdu. Yeni özellik şu anda az sayıda hesapla sınırlı ancak Twitter bunu gelecekte ek kullanıcıların kullanımına da sunacağı biliniyor.

-Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

Twitter, bir süredir para kazanma planlarından bahsediyor ancak bu tür özelliklerin tanıtımı ve kullanıma sunulması yavaş olacak. Bu özellik resmi olarak Super Follow olarak adlandırılıyor ve Patreon ve benzeri platformlardan farklı olarak abonelik tabanlı bir sistem etrafında dönüyor.

Super Follow, içerik oluşturucuların Twitter hesaplarından ve paylaştıkları içerikten para kazanmalarını sağlarken, takipçiler de favori içerik oluşturucularını finansal olarak destekleme ve özel içeriklere erişme fırsatını kullanabilir. Örneğin, bir podcast oluşturan biri, ekstra sesli içerik paylaşmak için Süper Takipler’i kullanabilir ve ödeme yapan takipçilerle daha yakın ilişkiler kurabileceği amaçlanmakta.

Twitter, Süper Takipler özelliğinin yazarlar, aktivistler, komedyenler, uzmanlar, müzisyenler ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli içerik oluşturucular ve kullanıcılar tarafından projelerini finanse etmek için kullanılabileceğini öne sürüyor. Üç abonelik oranı seçeneği mevcuttur: 2,99 ABD Doları, 4,99 ABD Doları ve 9,99 ABD Doları. Bir Twitter içerik oluşturucusuna abone olan kişiler, adlarının yanında özel bir ‘Süper Takipçi’ rozeti alır.

Özellik yeni olduğu için Twitter, kullanılabilirliğini yalnızca ABD’de bulunan az sayıda insanla sınırladığını söylüyor. Şirketin, ilgilenen kullanıcıların kaydolabilecekleri bir bekleme listesi vardır ve gelecekte Süper Takip’e erişme potansiyeline sahip olmalarını sağlar. Twitter’ın sayfası üzerinden daha net açıklamaları bulabilirsiniz.

Açıklamakta fayda var Türkiye’ye ne zaman geleceği konusunda net bir bilgi bulunmuyor fakat tahminlerimize göre ilk olarak ABD’de daha sonra Avrupa ülkelerinde en son da bizim ülkemizde kullanıma sunulabilir. Tarih vermek şu an için zor olduğunu hatırlatalım.

- Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz