Facebook, Wall Street Journal tarafından yayınlanan ve şirketin hizmetlerinin genç kızların refahı üzerinde olumsuz bir etkisi olduğunu bildiğini öne süren bir dizi habere yanıt vermeye devam ediyor.

-Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

Gazete tarafından bildirilen dahili bir araştırma ekibi tarafından hazırlanan slaytlar, genç kızların %32’sinin Instagram’ın beden imajı sorunları hakkında kendilerini daha kötü hissettirdiğini söylediğini öne sürdü.

Facebook’un küresel güvenlik şefinin bir ABD Senatosu komitesinin önüne çıkmasından önce şirket, gazetenin raporunun aksine, dahili araştırmaların genç kızların, platformun 12’den 11’inde kendilerini daha kötü değil daha iyi hissettirdiğini açıkladı.

Şirketin araştırma başkanı Pratiti Raychoudhury konu ile alakalı şu açıklamaları yaptı:

“Bu araştırmanın Instagram’ın genç kızlar için ‘zehirli’ olduğunu göstermesi kesinlikle doğru değil. Araştırma, kendisinden haber aldığımız birçok gencin, gençlerin her zaman karşılaştığı zor anlar ve sorunlarla mücadele ederken Instagram kullanmanın onlara yardımcı olduğunu hissettiğini gösterdi.”

Şirketin araştırması, gazetenin “yalnızlık, kaygı, üzüntü ve yeme sorunları” dahil olmak üzere slaydın atıfta bulunduğu diğer alanlarının Instagram tarafından daha iyi hale getirildiğini söyledi.

Facebook ayrıca öne sürülen bulguların yalnızca 40 gençten gelen girdilere dayandığını ve araştırmanın sınırlarını anlayan bir iç hedef kitle için tasarlandığını ve araştırmanın daha sonra platformu daha iyi hale getirmek için ürün değişikliklerini bildirmek için kullanıldığını söyledi.

- Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz