Facebook bugün enteresan bir geliştirmeye imza attığını duyurdu.
Bir ilişkimiz olduğunda genellikle Facebook’ ta ilişki durumumuzu belirtiyoruz. Ve çoğu paylaşımımız genellikle kız arkadaşımız veya erkek arkadaşımız ile ilgili oluyor. Buraya kadar herhangi bir sıkıntı yok ve süreç gayet normal. (Taki ayrılana kadar)
İlişkinizi bitirdiğinizde tüm bu paylaşımlar sizin için sorun olmaya başlıyor. Bu durumun farkında olan Facebook; ayrılanlar için gizlilik ayarlarını güncelledi.
Eğer bir kişiden ayrıldıysanız onun paylaşımlarını zaman tünelinizden engelleyebilirsiniz. Bu durumda arkadaşınızın (eski arkadaş) paylaşımlarından haberiniz olmayacak.
Sadece kendi zaman tünelinize değil onun zaman tüneline de müdahale edebiliyorsunuz. Yani diyebilirsiniz ki benim paylaşımlarımı artık arkadaşıma gösterme. Facebook sizin için bunu yapacaktır.
Facebook’ ta ilişki durumunuzu değiştirdiğinizde tüm bu ayarlamaları yapacağınız ekranı Facebook size gösteriyor. Karşıdakini engellemek yerini onun varlığının anlam ifade etmediği bir hale geliyor durum.
Bu yeni özellik şimdilik sadece Amerika’daki mobil kullanıcılara sunuldu. Burada bir süre test edilecek. Geri bildirimler alınacak. Geliştirme son halini aldığında tüm dünyaya ve platformlara yayılacak.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi giriniz