Facebook Messenger' ın Telefon Rehberinizi Kaydettiğini Biliyor Musunuz?

Facebook Messenger telefon rehberinizde yer alan numaraları kaydediyor. Facebook’ a giriş yaptıktan sonra facebook.com/mobile/messenger/contacts/ linkini ziyaret ederseniz tüm telefon rehberinizi göreceksiniz. Numaralar’ ın son iki karakteri hariç diğer bilgiler kapalı halde geliyor. Ancak numaraya tıkladığınız açık bir şekilde görebilirsiniz.

Telefon numaralarının Facebook Messenger tarafında kaydedilip-kaydedilemeyeceğine siz karar veriyorsunuz. Eğer rehberdeki numaralarınızın kaydedilmesini istemiyorsanız ilgili özelliği kapatmanız lazım. Ancak hiç bir işlem yapmazsanız ilgili özelliğin açık bir şekilde geldiğini belirtmek isteriz. Özelliği nasıl kapatacağınızı linkini ziyaret ederek; rehber eşleşmeyi nasıl kapatabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Facebook telefon rehberinizi listelediği sayfada konu ile ilgili açıklama yapıyor. Numara kaydetme işinin servisi geliştirmek amaçlı olduğunu bildiriyor. Facebook telefon rehberinizi kendi sunucularında saklayarak, arkadaş önermede ve servislerini geliştirmede kullandığını belirtiyor.

Sayfada yer alan “Hepsini Sil” butonuna tıklayarak rehberinizi Facebook Messenger’ dan silebilirsiniz. Ancak şunu belirtmemizde fayda var. Eğer rehberinizi eşleştirme işlemini (özelliğini) kapatmadıysanız rehberiniz tekrar yüklenecektir.

Facebook Messenger’ da kaydedilen telefon rehberinizi silebilirsiniz. 

Facebook Messenger Telefon Rehberi Silme

Cevap Ver