Akıllı telefonlar artık hayatımızın her noktasında. Yemek siparişi verirken, uçak bileti alırken, otel rezervasyonu yada sosyal medya kullanımında aklınıza gelebilecek her konuda artık neredeyse akıllı telefonlar kullanılmakta.
Tabi bu kadar aktif kullanılan bir cihazda karşımıza çıkan iki büyük problem mevcut. Bunlardan biri bağlantı hızı, ki internet bağlantısı olmadan akıllı telefonların hiçbir akıllı özelliği kalmıyor diyebiliriz, bir diğeri ise şarj süresi.
Akıllı telefonların gelişimine baktığımızda gün geçtikçe ekran boyutları artıyor, bununla paralel olarak ekran kalitesi de süreçte artmaya devam ediyor. Her çıkan yeni telefon modelinde artan işlemci bellek de elektrik kullanımı kötü yönde etkilemeye devam ediyor. Her yeni modelde buna ek olarak pilleri de gelişse de bir süreden sonra ortalama kullanımda akıllı telefon her gün şarj edilir duruma geliyor.
İşte tamda bu sorunu çözmek isteyen Profesör Rachid Yazami Nanyang Teknoloji Üniversitesi‘ nde bu konu üzerine çalışmalar yapıyor. Rachid Yazami‘ nin üretmniş olduğu çip sayesinde bataryalar artık daha güçlü olacağa benziyor.
Bu çipin temel görevi; bataryada ki hatalı bölgeleri tespit edip ona göre uyarı verecek ve şarj yapısına entegre olarak bu bölgelerin de verimli şarjını sağlayacak.
Üniversitede yapılan basın açıklamasında konu hakkında bilgi veren uzmanlar; bu çipin bataryaları doğru ve hızlı bir şekilde şarj edeceğini belirtti. Bazı kaynaklarda bu yeni çipin şarj süresini de 10 dakikanın altına indirileceği söylense de üniversite tarafından böyle bir açıklama yapılmadı.
 

-Advertisement -HD TeknoHaber Reklam
- Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz