Aerodrome Şirketinden Drone' lar İçin Havaalanı

0
632

2015 yılının en önemli haber özetleri ve önümüzdeki yıl için popüler alanlardan bahsederken Drone‘ ların en önemli başlıklardan biri olacağını iletmiştik. Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı olan CES’ ten güzel haberler gelmeye devam ediyor.
Amerika merkezli Aerodrome isimli teknoloji şirketinin genel müdürü Jonathan Daniels etkinlik kapsamında yaptığı konuşmada Amaerikan’ nın Nevada ayeletinde Drone’ lar için bir havaalanı temeli atacaklarını belirtti. Bu kapsamda ABD Federal Havacılık İdaresi’ ne gerekli başvuruların yapıldığı gerekli izinlerin çıkması halinde limanın inşaatının daha da hızlanabileceğini bildirdi.
Drone’ ların kapsamın yavaş yavaş genişliyor. Daha önce sadece uçabilen Drone‘ lar daha sonra teslimat işlerini yapmaya başladı ve en son yolcu taşıyabilen bir Drone geliştirildi. Bu durumun daha da evrileceğini tahmin etmek çok zor değil. Yeni ve ciddi bir alan oluşuyor, şirketler daha fazla bu alanda olmak isteyeceklerdir.
Yeni geliştirilecek bu limanda Drone’ larla ilgili tüm işler yapılabilecek. Ticari amaçla kullanılacak, pilot eğitimleri yapılacak, belki tamir işleri de yapılabilecek.  Beş dönümlük arazi üzerinde başlayan çalışmaların en geç üç yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

-Advertisement -HD TeknoHaber Reklam
- Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz