Gelecekte teknoloji birçok yönde çok hızlı büyümeye devam edecek. Li-Fi teknolojisi de internete bağlantı için ilerleyen zamanlarda Wi-Fi‘ın yerini alacak. Bu konudaki gelişmeleri yazımızda belirtmiştik.

-Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

Şuan için Apple tarafından doğrudan bir açıklama yok, ancak bu konuda denemeler yapıyor gibi görünüyor. Belki bir ihtimal 2016’nın son çeyreğinde çıkacak olan yeni model iPhone modelinde Li-Fi desteği olabilir.

Temel olarak Wi-Fi‘den farklı olarak Li-Fi verileri elektrik sinyalleri üzerinde taşıyacak. Apple da bu gelen elektrik sinyallerini veriye çevirip, var olan verileri Li-Fi alıcısına iletmek için elektrik sinyaline çevirmeleri deniyor gibi.

Twitter‘da bir kullanıcı Apple‘ın ağ üzerinde yolladığı verilerde Li-Fi hakkında bir ize rastlamış. Bunu sosyal medya hesabında paylaşmış. iOS 9.1 verilerinde Li-Fi uyumluluğu için bazı verilere rastlamış. Şuan için veriyi çevirici bir parça iPhone içerisinde olmasa da yakın zamanda bu konu yeni modelde karşımıza çıkabilir.

Apple bu konu hakkında geçmiş zamanda çalışmışa benziyor aslında. Bu çalışmalara işaret eden AppleInsider‘ın bahsettiği bir yazıda 2013 yılında Apple görünüşe göre Li-Fi teknolojisi ile ilgili bir patent başvurusunda bulunmuş. Apple bu konudaki çalışmaları rafa mı kaldırdı, yada çalışmalar hala devam mı ediyor. Bu yakın zamanda ortaya çıkacak gibi. Yakın tarihte Li-Fi popüler olduğunda Apple‘ın bu konudaki çalışmaları da ortaya çıkacaktır.

iPhonelarda Li-Fi desteğinin gelmesi süreçte Li-Fi teknolojisinin gelişimine büyük ivme katacaktır. Aksi halde gerçek dünyada böylesine büyük bir teknolojiyi kullanıma alıştırmak çok zaman alacak bir süreç oluşturur.

- Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz