Yazılımcılar için tasarımsal ve altyapısal olarak en çok zorlanılan platform mobil tarayıcı platformlarıdır. Yerel uygulamalar  (native application) ile tasarımsal sorunlar daha kolay aşılabiliyor. Ancak yerel bir uygulama geliştirmek hem maliyetli, hem de yapabilecekleri ihtiyaçlar özelinde web uygulamasına nazaran kısıtlı kalabilmekte.
Kullanıcılarına uyarı vermek zorunda olan uygulamalar için yerel uygulamalar kullanım açısından çok daha kolaylıklar sunmaktalar. Ancak Facebook özelinde düşündüğümüzde, binlerce Facebook kullanıcısı siteye erişimi m.facebook.com üzerinden sağlamaktalar.
Bu sebeple birçok firma ortak bir standartta anlaşarak Chrome mobil tarayıcı üzerinde Push bildirimleri yapabilecek bir altyapı oluşturdular.
Bu sayede popüler uygulamalar mobil web tarayıcı üzerinden siteye erişseler de push bildirimleri alabilecekler.
Google 3. parti uygulamaların API yardımı ile Chrome üzerinden bildirim yapabileceklerini Nisan ayında duyurmuştu. Hatta partnerlerinde eBay bu yapıyı kullanmaya başlamıştı.
Facebook‘ dan bir yetkilinin belirttiğine göre uygulama bildirimleri uygulamanın kullanımı arttırmakta, bu sebeple Facebook olarak Chrome bildirim yapısına entegre olacağız.
Web Uygulamasında Bildirim Çıkarmak İçin İzin İstiyor
Uygulamanın site üzerinden bildirim yapması durumunda mobil tarayıcı bu bildirimler için kullanıcıdan izin istemekte. kullanıcının izin vermesi durumunda sitenin API yardımıyla bildirim göstermesine izin veriyor.
Web Tarayıcıda Bildirim Gösterimi
Bu durum bazı kullanım açısından bazı sorunlara da yol açacak gibi. Mesela kullanıcılar mobil tarayıcı üzerinde gördükleri bir bildirimi, pc lerinde yada yerel uygulamalarda da görebilirler.
Google bu özelliği Facebook‘ dan önce partnerleri arasında kullandırtsa da Facebook‘ un bu özelliği kullanması ile birlikte karşılaşılmayan bir çok durum da, Facebook’un kullanım yoğunluğu sayesinde test edilebildi.
 

-Advertisement -HD TeknoHaber Reklam
- Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz