Delphix, veri sanallaştıma işlemi yapan bir başlangıç şirketi olmasına rağmen Sadakat Yönetimi ve Araştırma şirketi tarafından yönetilen fonlama sayesinde değerini 75 milyon dolara yatırım aldı. Yatırım yapan birçok şirketten bazıları ise şöyle; The Kraft Group, NEXT Investors.
Menlo’nun Park tabanlı başlangıç şirketi şimdi 110 milyon dolar değerinde. Artık bu nakit parayı yeni ülkelere yayılmak, bulut tabanlı yapı, analiz ve veri güvenliği teknolojilerine yatırmak istiyor.
Delphix’in veri sanallaştırma servisi, şirketlerin dosyalarını sürekli çoğatlmaktansa ana bir dosyayı sanal olarak farklı bilgisayarlara klonluyor ve bu sayede mükerrer dosyaların oluşmasını ve sürekli taşınmasını engelliyor. Herhangi bir klonda yapılan değişiklik ana dosya üzerinde yapılıyor ve tüm klonlara yansıtılıyor, bu sayede zaman kazancı ve bütünlük elde ediliyor.
Delphix yetkililerinin söylediğine göre de bu yöntem alışılagelmiş yöntemlerden neredeyse 100 kat daha hızlı.