Twitter 140 Karakter Limiti 10.000 Karakter mi Oluyor?

0
669

Bugün Recode.net tarafından yayınlanan bir rapora göre Twitter; atılan Tweet’ lerdeki 140 karakter limitini 10.000 karakter yapmak istiyor. Raporda yer alan bilgiler ve ortaya çıkan dedikodulardan çıkan sonuçlara göre 2016 yılının ilk çeyreğinde Twitter 140 karakter limitini 10.000 karakter olarak değiştirecek.
Rapor; Twitter’ ın uzun süredir 140 karakter limitini tartıştığını ve yeni limit rakamının 10.000 olabileceği üzerinde netlik kazanmak üzere olduğunu bildiriyor. Twitter’ ın en önemli özelliği belki de ısrarcı olduğu “140 karakter limiti“. Ancak geldiğimiz noktada ortaya çıkan yeni girişimler ve ihtiyaçlar bu limiti tekrar gözden geçirme ihtiyacı doğurmuş gibi. Hatırlayacağınız üzere Twitter; Direk Mesajlarda 140 karakter limitini kaldırmıştı.
Twitter’ ın 140 karakter limitinin ortadan kaldırabileceğini 2015 Eylül ayının sonlarına doğru sizlerle paylaşmıştık.

-Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

Ortaya çıkan rapor ve dedikoduların belirttiği durum ortaya çıkarsa nasıl bir ortam oluşacak?

Kullanıcıların yazacağı 10.000 karakterlik Tweet’ ler ana sayfanıza geniş yer kaplayacak. Bir anda ekranda gösterilen Tweet sayısı çok çok az olacak. Bu durumun da önüne geçmek adına, yazılan Tweet’ in belli miktarda karakterinin gösterileceği ve “daha fazla” gibi bir buton konularak tıklanıldığında Tweet detayına gidilecek bir yapı kurulabiliceği tahmin ediliyor.
Bildiğiniz üzere; Twitter gibi mikro blog olmasa da – Tumblr da çok popüler bir blog platformu. Son zamanlarda ortaya çıkan ve geniş bir kullanıcı kesiminde yankı uyandıran Medium da artık blog hayatının bir gerçeği. Twitter yönetimini yeni kararlar aldırmaya bu tip projelerin de katkısının büyük olduğunu düşünüyoruz.
Twitter’ dan karakter limiti ile ilgili ani bir karar gelirse şaşırmamak gerekir. Daha önce Twitter bir anda Favori yerine Beğeni mantığını getirmişti.

- Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz