Hepimizin çok merak ettiği ve hayatımıza bir kere de olsa sorguladığımız bir durum aslında; Bir dilde en çok kullanılan kelimeler hangileridir?
İnglizce’ de en çok kullanılan kelimeler, Almaca’da en çok kullanılan kelimeler veya Türkçe’ de en çok kullanılan kelimeler nelerdir? Bu ve benzeri soruları sürekli soruyoruz aslında. Veyahut bildiğimiz bir kelime çok sık kullanılıyor mu, kullanım sıklığı nedir?
İngilizce için bu sorularınıza cevap verecek bir web uygulaması mevcut: wordcount.org [Tıklayabilirsiniz]
WordCount; Veri görselleştirme (data visualization) ile uğraşan Sanatçı ve Bilgisayar Bilimcisi Jonathan Harris tarafından 2003 yılında geliştirilen bir uygulama.
Jonathan Harris; British National Corpus‘ dan sağladığı verilerle wordcount.org sistemini geliştirdi ve İngilizce’ de en çok kullanılan kelimeleri bir sıralamaya koydu.
WordCount.org’ dan bakarak bir kelimenin en çok kullanılanlar kategorisinde kaçıncı sırada olduğunu görebilirsiniz. Ana sayfada kelimeler kullanım sıklığına göre en sık kullanılandan en az kullanılana doğru listelenmiş. Listede toplamda 86.800 kelime var.
Yapılan listeye göre; İngilizcede en çok kullanılan kelimethe“. The kelimesini sırasıyla; of, end, to, a, in, that, is, was, i , on, for, you . . . gibi kelimeler izliyor.
Merak ettiğiniz bir kelimenin kullanım sıklığını görmek istediğinizde sorgulama yapabilirsiniz. Biz örnek amaçlı “Turkey” kelimesini sorguladık.
Turkey kelimesi İngilizcede en çok kullanılan 4060′ ıncı kelime.
Türkiye (Turkey) Kelimesi İngilizcede Ne Sıklıkta Kullanılıyor
British National Corpus:  İngiliz İngilizcesinin geniş bir kesitini temsil etmek için tasarlanmış kaynak.  Geniş bir yelpazede, yazılı ve sözlü dil örneklerinin 100 milyon kelime koleksiyonu içeriyor. Bu kelime koleksiyonuna Yirminci Yüzyıldan örnekler de dahil.
? WordCount.org’ un mucidi Jonathan Harris hakknda detaylı bilgilere göz atabilirsiniz. [Tıklayabilirsiniz]
? British National Corpus (BNC) ile ilgili detaylı bilgilere göz atabilirsiniz. [Tıklayabilirsiniz]

-Advertisement -HD TeknoHaber Reklam
- Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz