Araç paylaşım sitesi Uber, bir girişim olmanın ötesinde istatistiki bilgileri milyarlarla ifade edilen bir şirket haline geldi. Geçen gün geride bıraktığımız yılbaşı akşamında milyarlarla ifade edilen bir bilgi daha Uber’ den geldi.
Uber 2009 yılından kuruldu, 2012 yılında şuanki işe modelini hayata geçirdi ve 66 ülkede hizmet verebilir duruma geldi. Ancak şunu da unutmamak gerekiyor gittiği hemen hemen her ülkede çeşitlik sorunlarla karşılaştı ve mahkemelerle dolu geçen bir geçmişi girişimcilik hikayesine yazdı.
2014 yılında günde ortalama 1 milyon yolculuk Uber sistemi üzerinden yapılırken 2015 yılında bu rakam günde üç milyona yaklaştı.
Ve en önemli yolculuk hikayesi yılbaşı akşamında oldu. Yılbaşı günü Londra?da bir yolcu, kendi aracıyla hizmet veren bir kişinin arabasına binerek 5 sterlinlik bir yolculuk yaptı ve Uber sistemi üzerinden bir milyarıncı yolculuk gerçekleştirilmiş oldu.
Uber bu durumu tüm dünya ile paylaştı ve kutlamalarını yaptık. Bir milyarıncı işlem olması nedeniyle hem araç sürücüsü hem yolcuya bir sene boyunca belli bir limitin altındaki Uber kullanımları hediye edildi.
Kaynak Fortune

-Advertisement -HD TeknoHaber Reklam
- Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz