Uber kendi yazılımlarındaki bir hata sebebiyle sürücü bilgilerinin sızdırılabileceğini kabul etti. Şirketin belirttiğine göre bu hatadan dolayı 700 iş ortağı etkilendi.
Motherboard‘ ın haberine göre sızdırılan bilgiler arasında Sosyal Güvenlik Numarası, Sürücü Kartlarının Fotoğrafları, Vergi Kartları ve diğer detay bilgiler mevcut. İşin enteresan kısmı ise bu hatayı sürücülerin kendileri buluyor.
Bir sürücü Reddit de durumu şöyle anlatıyor.

-Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

Yeni sigorta bilgilerimi güncellemek için uygulamaya girdim. Sayfada yüzlerce insanın gizli bilgileri karşıma çıktı. Ekranın görüntüsünü alıp, destek ekibine gönderdim. Bu inanılmaz.

İşin bilinmeyen bir boyutu da bu hata keşfedilene kadar acaba bu bilgiler 3. kişilerin eline geçti mi?
Uber ise yaptığı bir duyuruda ise; “Amerika‘ daki sürücüleri bu hata hakkında bilgilendirdirdik. Bu hatanın belirlenmesinin ardından güvenlik ekibi 30 dakika içerisinde sorunu çözdü.  Öncelikle bize bu hata konusunda duyarlı olup bildiren sürücüye teşekkür ediyor, bu sorundan etkilenen sürücülerimizden özür diliyoruz.”
Aslında Amerika‘ da bu şirketin ilk güvenlik açığı da değil. 2014 yılında bir hackerın da sistem veri tabanına eriştiği konusunda bilgi verilmişti.

- Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz