Başka bir dilden çeviri yaparken, bir makaleyi anlamaya çalışırken her zaman ilk sıradaki yardımcımız olan Google Translate içerisinde Kürtçe‘ nin de bulunduğu 13 yeni dili çeviri listesine eklediğini duyurdu.

-Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

Google‘ ın çevirdiği dil sayısı yenileriyle birlikte 103‘ ü buldu. İlk olarak bir kaç dille hizmet vermeye başlayan Google Translate son gelen dillerle birlikte 120 milyon kullanıcıya daha erişerek neredeyse dünyanın %99′ una hizmet verir hale geldi.

Google Translate listesine yeni diller eklerken iki özelliği öncellikli olarak arıyor. Bunlardan ilki listeye eklenecek dilin yazılı bir dil olması ve internette bu dille alakalı yeteri kadar içeriğin yer alması. Bu özellikleri barındıran diller Google Translate listesinde yer alabiliyor.

Listede yer alacak olan yeni diller ise Amharic, Corsican, Frisian, Kyrgyz, Hawaiian, Kurdish (Kurmanji), Luxembourgish, Samoan, Scots Gaelic, Shona, Sindhi, Pashto ve Xhosa olarak duyuruldu. Google Translate de yer alan bütün dillere ise şu linkten erişebilirsiniz.

- Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz