Diğer uygulamalar ile entegrasyon yapma adına atılımları olan Facebook Messenger ilk müzik entegrasyonunu Spotify ile yaparak müzik entegrasyonuna giriş yapmış oldu. Bu entegrasyon ile Facebook Messenger üzerinden arkadaşlarınızla mesajlaşırken Spotify üzerinden mesajlaşma içerisine şarkı paylaşımı yapabileceksiniz.

-Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

Konuşma penceresi içerisinde “Daha” seçeneğinin içerisine yerleştirilen Spotify seçeneği ile tüm IOS ve Android kullanıcılarına açılan özellik, uygulamalar arasında geçiş yaparak Spotify uygulamasını açıyor ve oradan yapmış olduğunuz arama sonucu istediğiniz şarkıyı Facebook Messenger konuşmasına ekleyebiliyorsunuz.

Siz bir şarkı yada sanatçıyı seçtiğinizde konuşma penceresi içerisine kapak fotoğrafı ile paylaşılan içerik yerleştirecek. Konuşma içerisindeki katılımcılar da resme tıklayarak direk Spotify üzerinde dinlemeye başlayabilecekler. Aynı zamanda kendinizin dinlemek için oluşturduğu çalma listelerini de arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz.

Hali hazırda Spotify içerisinde sosyal ortamlarda yada mail üzerinden istediğiniz içeriği paylaşma seçeneği mevcut. Ancak bu yeni özellik ile Facebook Messenger kullanırken kolay bir şekilde Spotify‘a geçiş yapıp paylaşmak istediğiniz içeriği paylaşabileceksiniz. Yapılan analize göre şu zamana kadar Messenger kullanıcıları arkadaşları ile şarkı paylaşmak istediklerinde ya ekran görüntüsü yolluyorlar yada şarkı ismini yazarak paylaşıyorlar. Bu durumda da karşı taraf bu ismi gidip müzik uygulamasında arıyor yada sonra bakarım deyip göz ardı ediyor. Bu şekilde direk şarkıyı paylaşabiliyor olmak, yazarak tekrar arama yapacak kullanıcılar için kolay erişim sağlarken; daha sonra bakarım deyip göz ardı eden kullanıcıların da şarkıyı dinlemesini sağlayacak. Bu sayede kullanım oranlarında artış olması bekleniyor.

Müzikleri paylaşıyor olmak müzikler hakkında daha detaylı konuşmayı ve mesajlaşma uygulamasının daha da aktif kullanılması anlamına gelecek. Bu sayede Messenger Spotify kullanıcıları tarafından daha çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olacak. Bununla birlikte Facebook Messenger kullanıcılarının da Spotify ya yönelmesi sağlanılırsa Spotify‘a son zamanda rakip olmayı amaçlamış Apple Music ile de arasını açmış olacak. Tabi bu entegrasyon özelinde iki firmanın beklentileri. Kullanıcılar gözünde nasıl karşılık bulur bunu zaman gösterecektir.

Entegrasyonun ekran görüntülerini aşağıdan kontrol edebilirsiniz.

- Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz