Bazı ülkelerde kodlama bilgisi çok küçük yaşlardan itibaren çocuklara sunulmaya başlanmaktadır. Çevremizde gördüğümüz, yazılım sektöründe güzel işler çıkarmış kişilerin ortak özellikleri daha çocuk yaşta iken bilgisayar ile tanışmaları, o zamanlarından itibaren kodlamaya başlamalarıdır desek yanlış olmaz herhalde.
Türkiye’ de de yavaş yavaş bu anlamda adımlar atılmaya başlanıyor. Kısa bir süre önce kodlama dersinin ortaokul ve lise müfredatına alınacağı ile ilgili bir duyuru yapmıştık.
Genç yaşta kodlama ile ilgili duyurabileceğimiz bir güzel haber de Zafer Demirkol‘ dan geldi. “Çocuklar da kod yazabilir, hatta programcı bile olabilirler!
Zafer Demirkol’ un “Çocuklar için Kodlama” kodlama kitabı 3 Şubat 2016 tarihinden online satışa başlayacak. Kitabın içindekiler kısmına baktığımız zaman, çocukların başucu kitaplarından biri olacağını şimdiden söyleyebiliriz. Kitabın ismi ile aynı olan web adresini ziyaret ederek, yine bu kapsamda yazılan yazıları inceleyebilirsiniz.
Çocuklar için Kodlama kitabı, Zafer Demirkol, Zafer Demirkol’ un çocuklar için yaptıklarını ve daha fazlasını  www.cocuklaricinkodlama.com adresinden inceleyebilirsiniz.

-Advertisement -HD TeknoHaber Reklam
- Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz