Bugüne kadar incelemelerini güzel bir şekilde yapan iFixit, son incelemesinde teknoloji devi Apple’ dan hiç beklemediği bir tepki ile karşılaştı. (Aslında biraz sert bir tepki)

-Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

Öncelikle iFixit nedir?

iFixit: Yeni çıkan veya popüler olan cihazların içlerini açarak (İnceleme) tamir edilebilme kolaylığı ile ilgili rapor hazırlıyorlar. Genel olarak “Tamir Edilebilirlik”adı altında yayınlanmış çok sayıda raporu mevcut.
Rutin işleri olan cihaz açıp incelemede bu sefer Apple TV’ yi seçince Apple’ dan hiç beklemedikleri bir tepki aldılar. Çünkü iFixit bu yeni ürün olarak Apple TV’ yi donanımlarına kadar parçaladı ve incelemesini yaptı.
Apple TV’ yi donanımlarına ayırmadan önce az da olsa riskli bir iş yaptıklarının farkındaydılar ve “Riskleri tarttık, bu riskleri tasasız biçimde omuzlarımızdan attık ve her şeye rağmen Apple TV’yi parçalarına ayırdık.” diyerek işe başlamışlardı.

Tamir Edilebilirlik Raporları

iFixit Apple TV’ nin Tamir Edilebilirlik raporunu kendi blog sitelerinde yayınlamaya başladılar.
Yazının yayınlanmasının ardından kısa bir süre sonra Apple’ dan kullanım şartlarını çiğnediklerine dair bir e-posta aldılar. Bu e-posta ön bilgilendirme gibi oldu. Daha sonra ilgili geliştiricinin hesabı kapatıldı. Ve işin ilginç tarafı da şu iFixit iOS uygulaması ilgili geliştirici hesabından yayınlandığı için Apple uygulamayı da geri çekti.
Yani Apple TV’ yi parçalamak biraz pahalıya patlamış oldu.
Şuan için web sitesinden “Tamir Edilebilirlik” raporlarını yayınlamaya devam eden ekip, mobil taraf için de web mobil’ e yönlendirme yapmayı planlıyorlar.

iFixit : Apple TV Tamir Edilebilirlik Raporu
iFixit : Apple TV Tamir Edilebilirlik Raporu

- Advertisement -HD TeknoHaber Reklam

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz